Man (34) pleegt zelfmoord nadat hij trachtte zijn -echtgenote te vermoorden

De 34-jarige Rudy Tower heeft zichzelf vrijdag aan de Johannes Michelsweg doodgeschoten nadat hij had geprobeerd zijn ex-vrouw dood te schieten. Dit meldt het Korps Politie Suriname.

Bij aankomst op de locatie troffen agenten van het bureau De Nieuwe Grond de 23-jarige vrouw M.M. badend in het bloed aan. Zij had een schotwond in het hoofd en buik. Een broer van M.M., die Tower wilde ontwapenen, liep verwondingen op aan zijn gezicht.

De schutter werd in zijn voertuig aangetroffen. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten. In de auto werden een vuistvuurwapen, een afgeschoten projectiel en vier scherpe patronen aangetroffen.

In een ambulance werden Tower, zijn ex-vrouw en haar broer vervoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De vrouw en haar broer verkeren in stabiele toestand, aldus de politie.

Het motief moet volgens de politie worden gezocht in de relationele sfeer. M.M. en Tower hadden een relatie van twee jaar. Ze hebben een baby van zeven maanden oud. De jonge vrouw wilde een eind aan de relatie maken, maar Tower was het daar niet mee eens. Om de relatie te redden ging de man kort voor het incident met zijn moeder naar de woning van M.M. om zaken recht te trekken. 

Op een bepaald moment zouden Tower en zijn moeder de locatie verlaten, maar de man wilde de baby nog even vasthouden. M.M. overhandigde hem vervolgens de baby en op dat moment schoot hij gericht op de vrouw.

De recherche van regio Midden is belast met deze zaak.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: