Malty Dwarkasing eerste vrouwelijke directeur VSB

Malty Dwarkasing is sinds 1 januari 2021 de nieuwe directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. Zij is de eerste vrouwelijke directeur van de vereniging, sinds de oprichting in 1950, aldus de VSB  in een persbericht.

‘Mevrouw Dwarkasing heeft als econoom ruime ervaring op vele gebieden, die op dit moment van belang zijn voor de VSB en haar leden in de huidige turbulente macro economische situatie in het land en in de wereld’, zo schrijft de vereniging.

Dwarkasing heeft jarenlang gewerkt op het Planbureau als stafmedewerkster en heeft zich onder andere bezig gehouden met de analyse van de reële sector, waaronder de productiesectoren en bij het Bureau voor de Staatsschuld als de schuld analiste en manager van de Middle Office.

Vanaf 1 oktober 2019 was zij werkzaam als beleidsmedewerkster bij de VSB en per 1 augustus 2020 als Senior Policy Officer.

Ze is afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname in Algemene Economie en heeft daarna enkele technische diploma opleidingen afgerond op het gebied van Development Planning Technique aan de Institute of Social Studies in Den Haag Nederland en aan de Galilee College van Israël in de ontwikkeling en management van SME’s. 

Daarnaast heeft zij vele trainingen en workshops gevolgd bij internationale organisaties zoals het IMF (Internationaal Monetair Fonds), Wereldbank, IADB (Inter-American Development Bank) op het gebied van macro economie en schuldbeheer.

Zij heeft de VSB tevens vertegenwoordigd in een van de werkgroepen van de NRA (National Risk Assessment) en zal zitting hebben in diverse overheidscommissies, waaronder de Loonraad.

PK

error: Kopiëren mag niet!