Covid-19 vraagt andere prioriteiten binnen onderwijs

Levens: “Er zijn nog veel leerkrachten die bang zijn om oude leerstof los te laten”

Volgens de Onderwijsminister Marie Levens is er voor de evaluatie van het eerste kwartaal op de scholen te weinig ruimte geweest om goed met de leraren van gedachten te wisselen. “We hebben die gedachtewisseling gehad met de schoolhoofden en vakleerkrachten, maar het is veel te kort geweest om af te stemmen wat de essentie is en hoe de oude leerstof los te laten. Er zijn nog veel leerkrachten, die bang zijn om de oude leerstof los te laten en te gaan naar een essentieel pakket”, deelde Levens mee in KAAK van woensdag. De minister is van mening dat er een switch gemaakt moet worden van ‘kennis naar je hoofd stampen’ en ‘kennis opzoeken wanneer je het nodig hebt’. Dit is iets waar er in de komende kwartalen aan gewerkt wordt. De minister spreekt van een covid-oorlog, waaraan er andere prioriteiten gesteld moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: