Ambtenaren die een jaar in dienst zijn, zijn tot op heden niet uitbetaald

Het beloven en niet nakomen is ook na 25 mei 2020 de keiharde realiteit voor de ambtenaren, die ondertussen al een jaar in dienst zijn. Deze ambtenaren hebben namelijk een jaar lang geen salaris ontvangen. “Rancune, wrok en haat”, met deze 3 woorden omschrijft Glenn Swamipersad van het CLO Collectief, de behandeling die de VHP-Abop-regering geeft aan deze ambtenaren. In gesprek met Dagblad Suriname geeft Swamipersad aan dat slechts een heel klein deel is uitbetaald, het overgrote deel niet, terwijl ze wel al die tijd aan hun werkverplichtingen hebben voldaan.

Swamipersad vindt het heel frappant dat de regering wel geldt heeft om de nieuwe beleidsadviseurs, (onder)directeuren, RvC’s, commissies en raden op tijd te betalen. De benoeming van Bordo als beleidsadviseur met een salaris van SRD 12.000 is de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Volgens Swamipersad verdient zeker 60% tot 70% van alle bureau-ambtenaren tussen de SRD 2.000 en SRD 3.000 bruto. Dat is wat hij noemt een compleet achterhaald salaris met de enorme kosten voor levensonderhoud die daartegenover staan. “En toch blijkt dat heel wat ambtenaren al maanden geen salaris ontvangen. Dit is rancune, wrok en haat. De huidige regering heeft het altijd over de vorige regering. Als ze zoveel kritiek en commentaar hebben waarom doen ze dan dezelfde dingen?”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: