“Alles wordt duurder”

“Alles wordt duurder en binnen korte tijd worden prijzen van basisgoederen weer verhoogd”, zegt een burger aan de krant. Zelfs producten voor de ondersteuning van de groei van een kind. De burger verwees naar de verhoging van melk, waarbij de prijs binnen korte periode drie keer is gewijzigd. Eerst van SRD 12.50 naar SRD 15 en nu naar SRD 20.  De burger vindt het jammer, omdat hij dat specifiek merk gewend is te gebruiken. “Je hebt mensen die niet tegen alles kunnen en als je iets hebt dat je goed laat voelen en het ook handig is, ga je dan daarvoor moeten betalen.”

Volgens enkele andere burgers is melk essentieel in de dagelijkse behoefte van de mens. “Ik als burger die weinig verdien en een gezin moet voeden, ga eerder voor een product dat ik mij kan permitteren, dus ik koop melk van SRD 8.50 van de Melkcentrale. Het gaat misschien bij anderen om het gemak of de kwaliteit, maar voor mij blijft melk hetzelfde. Als iets niet binnen je vermogen is, ga je het niet kopen. Ik hoop in ieder geval niet dat andere producten duurder zullen worden. Anders a kba tap’ a gron tapu.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: