Twee bekenden van de politie opgepakt te Jarikaba verdacht van diverse berovingen

Verdachten waren 20 november voorwaardelijk in vrijheid gesteld

Twee bekenden van de politie, de 42-jarige G.P. en S.R. (41), zijn woensdag tijdens opsporingswerkzaamheden door leden van de Recherche van regio Midden, de Criminele Informatie Unit (CIU) en het Regio Bijstand Team  Paramaribo (RBTP) op een adres in het ressort Jarikaba aangehouden. 

Bij de aanhouding liep S.R. schotverwondingen op aan beide benen. De twee waren 20 november 2020 voorwaardelijk in vrijheid gesteld, nadat zij twee derde deel van hun straf  hadden uitgezeten. Dit meldt het Korps Politie Suriname.

Het vermoeden bestaat dat beide verdachten zich na hun invrijheidstelling weer schuldig  hebben gemaakt aan een aantal berovingen in verschillende ressorten.

Op grond van deze vermoedens werden G.P. en S.R. opgespoord en op een adres te Jarikaba aangetroffen. Bij het zien van de politie gaf G.P. zich over, terwijl zijn kompaan S.R. gewapend met een vuistvuurwapen een weiland op rende. Op een bepaald moment gooide S.R. een tas weg, terwijl hij het wapen doorlaadde.  

Aangezien S.R. bij eerdere aanhoudingen het vuur op de politie had geopend, zagen agenten zich genoodzaakt om gericht op een van zijn benen benen te schieten. Hij werd in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  

Op S.R. werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen. In de tas die hij weggooide waren twee simkaarten voor een mobiele telefoon en een geldbedrag in SRD’s.

Bij een ingesteld onderzoek in de woning van G.P toebehoort werden een vuistvuurwapen, een groot geldbedrag in SRD’s en twee paar gympies gevonden.

Een onderzoek op het terrein resulteerde in de vondst van een blauwe ijsbox die onder een hoop kapotte stenen lag en gedeeltelijk in de grond was begraven. In de ijsbox zaten twee dure polshorloges, maskers, een zwaailicht, kogelwerende vesten, drie mobiele telefoons, twee mutsen en een dijbeenholster. Verder stond een auto op het erf geparkeerd, die afgelopen maandag betrokken is geweest bij een gewapende roofoverval te Powakka.   

Beide verdachten zijn voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Alle aangetroffen goederen en het voertuig zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

PK

error: Kopiëren mag niet!