President Santokhi hoofdgast virtuele 16e Pravasi Bharatiya Divas Conventie zaterdag 9 januari

President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag 9 januari de hoofdgast van de 16e Pravasi Bharatiya Divas (PBD) Conventie om de bijdrage van de overzeese Indiase gemeenschap aan de ontwikkeling van India te markeren. 

De Bharatiya Divas Convention is ‘het vlaggenschip’ evenement van de regering van India en biedt een belangrijk platform om de overzeese diaspora met elkaar in contact te brengen, zo schrijft de regering van India op haar website (https://www.mea.gov.in/press-releases.htm?dtl%2F33262%2FCelebration+of+16th+Pravasi+Bharatiya+Divas+on+09+January+2021+at+New+Delhi). 

De 1e PBD-conventie werd gehouden in 2003 en de 16e Pravasi Bharatiya Divas Conventie vindt zaterdag in een virtuele vorm plaats vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie.

De PBD biedt een platform voor interactie, interactie en wederzijdse opbouw van netwerken en een gelegenheid om te communiceren met de ministers van India, belangrijkste ministers van staten en prominente personen van Indiase afkomst uit andere landen.

Belangrijke kwesties met betrekking tot de Indiase diaspora zullen worden besproken.

Subrahmanyam Jaishankar, minister van Buitenlandse Zaken, opent de conventie met een welkomstwoord, meteen gevolgd door een toespraak van president Santokhi. Na de toespraak van Santokhi voert president Shri Narendra Modi het woord.

De conventie is zaterdagochtend vanaf half Surinaamse tijd twee live bij te wonen via deze link: https://vircon24.com/16th-pbd-convention-2021/login .

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: