Hofwijks: “We moeten geen posities accepteren waarvoor we niet aan de vereisten voldoen”

Curtis Hofwijks verwacht dat de huidige regering het beter doet dan de vorige, “want wij hebben bij de vorige bestuurders zaken afgekeurd”. Tot nu toe merkt hij echter nog geen grote verschillen in beleid. “Iedereen heeft op beter gehoopt.” Volgens Hofwijks moet het niet zo zijn dat na de verkiezingen het volk steeds moet horen wat de verschillen zijn tussen de regeringspartijen. De voormalige activist en huidig lid van PRO vindt ook dat politici geen zaken van partijleden moeten goedpraten wanneer zaken fout zijn.

Beleidsadviseurs

Bij de vorige regering hebben wij ook afgekeurd dat bepaalde personen beleidsadviseur werden. “We moeten mensen niet meer belonen, omdat zij hard hebben gewerkt voor de partij. Mensen moeten leren dat je bepaalde kwalificaties nodig hebt voor bepaalde functies. Alleen op die manier kunnen we de standaarden waarborgen en hooghouden. We moeten ook leren om de eer aan onszelf te houden door geen posities te accepteren waarvoor we niet aan de vereisten voldoen.” Als voorbeeld wordt de sport genomen. “De medewerkers, het publiek en overige ondersteuners die hard werken voor FC Barcelona worden ook niet als beloning voor competitiewedstrijden opgesteld. We moeten onszelf serieus nemen, want anders zet je jezelf en het land in problemen.” Hofwijks benadrukt dat hij de politiek niet als de enige manier ziet voor zichzelf om nuttig te zijn voor het land.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: