De burger vindt: ‘Ministers en assembleeleden mogen geen giften aannemen’

Veel burgers zijn van oordeel dat ministers, assembleeleden en districtscommissarissen geen giften mogen aannemen. Dat blijkt uit een op de website van Dagblad Suriname gehouden poll. Ongeveer 81 procent van de mensen (1.058), die reageerden op de vraag of die personen geschenken mogen aannemen, vindt dat zij dat niet mogen.

Slechts 19 procent (246 stemmen) heeft er geen problemen mee wanneer ministers, assembleeleden en districtscommissarissen geschenken accepteren tijdens allerlei festiviteiten en andere activiteiten van organisaties, instituten, bedrijven, et cetera.

Of iedere minister ervan op de hoogte is, valt te betwijfelen. Diverse ministers lieten tegenover Dagblad Suriname weten eigenlijk niet te weten of regels rond het accepteren van een gift zijn vastgelegd in een document. Naast de artikelen in de grondwet en het Wetboek van Strafrecht blijkt er niet bijvoorbeeld een integriteitsdocument te zijn, waarin wordt uiteengezet wat wel en wat niet aangenomen mag worden als gift en voor welk doel de gift is gegeven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: