Betalingsachterstanden leiden tot verwaarloosde bermen

Binnenkort openbare aanbestedingen voor onderhoud per ressort

In gesprek met Dagblad Suriname geeft de minister van Openbare Werken, dr. Riad Nurmohamed, te kennen dat grote betalingsachterstanden bij werknemers ertoe hebben geleid dat bermen in Paramaribo zich in verwaarloosde staat bevinden. Vele burgers hebben hun misnoegen geuit, daar hoog wied een gevaar kan zijn in het verkeer. Minister Nurmohamed geeft aan bewust te zijn van de situatie. “We zaten met een moeilijk vraagstuk. Waar geef je prioriteit aan, personeel betalen of de bermen onderhouden. In december hebben wij prioriteit gegeven aan het uitbetalen van personeel, zeker ook de honderden mensen die erbij zijn gekomen. De achterstanden bij de werknemers zijn enorm. Je moet de mensen ook betalen, want zij hebben ook personeel in dienst. Maar wat we zien, is dat ze systematisch niet betaald zijn tijdens de vorige regering. Het is jammer dat er wel geld werd uitgegeven voor feesten, pakketten en show, maar niet voor regulier werk. In al die jaren was er geen geld om een brushcutter te kopen voor OW. Alles werd uitbesteed. Nu zitten wij opgescheept met torenhoge rekeningen. Ik had ruimte gevraagd tot januari. We gaan het nu moeten aanpakken en zullen de middelen moeten zoeken. Er zal een openbare aanbesteding zijn voor het onderhoudswerk per ressort. Ik vraag de samenleving geduld. We moeten het nu eenmaal doen. Ik roep de samenleving op om extra zorgvuldig om te gaan met het milieu. Laten we het werk op die manier enigszins verlichten. Het onderhoud komt, maar we moeten even wat geduld betrachten.” 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: