Basiszorgverzekeringskaarten tot eind februari verlengd

Door de druk vanuit de samenleving en de coalitiefracties in De Nationale Assemblee (DNA) heeft de regering vrijdag uiteindelijk toch besloten om de Bazo- en BZV-verzekeringskaarten tot eind februari 2021 te verlengen. “Bazo-kaarten verlengd tot eind februari”, schrijft vicepresident Ronnie Brunswijk, die tevens voorzitter is van de Onderraad Sociaal Zekerheidsstelsel, op zijn officiele facebookpagina. Een dag eerder had de coalitiefractie onder leiding van leider Asiskumar Gajadien nog aan de bel getrokken aangezien de registratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting niet zo vlot is en er zelfs geregistreerden zijn die sinds november hebben geregistreerd, maar nog niet over een nieuwe basiszorgverzekeringskaart beschikken. Gajadien heeft ook voorgesteld om de registratie te versoepelen door in plaats van een geboorte-uittreksel, ook de ID-kaart te vragen aangezien het CBB in deze Covid-19 periode beperkte diensten verleend. Ook stelt hij voor dat mensen makkelijk vanuit huis en achter een computer via het internet hun registratie/aanvraag mogen doen. Vernomen wordt dat president Chandrikapersad Santokhi geïntervenieerd heeft in deze kwestie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: