Apostel Steven Reyme: Boven etnische scheidingen staan en vooral Surinamer zijn in 2021

“Nooit hoop verliezen!”

Apostel Steven Reyme van Logos International geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat in het nieuwe jaar 2021 Surinamers boven de scheidingen die men probeert te creëren, moeten staan. Laten we vooral Surinamers zijn. Laten we zeker ook hopen en bidden voor een covid-vrij Suriname, stelt de geestelijke.  Terugblikkend op 2020 stelt Reyme, die voorzitter is van de politieke organisatie Alternatief 2020 (A20), dat het niet gelukt is om regeermacht te halen. “Maar wat we wel hebben kunnen bereiken, is dat we vanuit de kerkgemeenschap hebben laten blijken dat wij niet blij zijn met hoe regeerders omgaan met de gegeven macht in Suriname. Ik heb geprobeerd door te komen in de politiek, dat ding toch te brengen naar politiek dat dienstbaar is, in plaats partijpolitiek. We hebben geprobeerd om te gaan naar politiek gebaseerd op algemeen belang. In dat doel zijn we wel geslaagd. We zien dat er steeds meer wordt gesproken over goed leiderschap en dienstbaar leiderschap in de samenleving. De boodschap is doorgedrongen.”

In 2021 meer Surinamer zijn

Apostel Reyme vervolgt. “Laten wij in het nieuw jaar boven de scheidslijnen, die men via etniciteit in stand probeert te houden, staan. Laten wij boven etniciteit staan, boven partijpolitiek staan. Laten wij ons opstellen als Surinamer. Dat is mijn grootste verwachting. Dat Surinamers zich eindelijk echt Surinamers gaan voelen. Niet meer als blakamangs, hindoestani, marron of dogla. Dat houdt ons achter. We zijn een volk, maar geen natie. Dat moeten we achterwege laten. Ook als gelovigen mogen wij nooit hoop opgeven. We hebben alles overwonnen: lepra hiv, ebola, noem maar op. Zolang er ook geloof is in God zullen we ook covid-19 overwinnen, aldus Apostel Reyme. 

error: Kopiëren mag niet!