Minister Ramdin bezoekt B4 Agro &Food Systems

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, heeft samen met een delegatie van International Business dinsdag een oriëntatiebezoek gebracht aan B4 Agro & Food Systems (http://www.b4concepts.com/b4agro-food) te Kwatta. Het bezoek moet, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname, geplaatst worden in het kader van het stimuleren van lokale bedrijven om ook export gericht te denken.

B4 Agro & FoodSystems is ‘een multidisciplinaire specialisten groep die totaaloplossingen kan bieden’ in de Agro & Food Supply Chain en het bedrijf werkt met een hydroponic systeem.  Duurzame en inspirerende vooruitgang in teelt van gewassen bedenken en realiseren, dat is de missie van B4 Agro & Food Systems. Ze betrekt daarbij actief alle belanghebbenden in een open proces om de krachten van de natuur te benutten met alle beschikbare technologie en kennis. In samenwerking met haar zakelijke partners en klanten ontstaan hierdoor bijzondere en diverse projecten en kwaliteitsrijke producten. 

B4 Agro & Food Systems zorgt hiermee voor een hogere kwaliteit van planten van productie én van leven.  Minister Ramdin zegt, dat hij dit bezoek belangrijk vond om op deze manier bekend te raken met alle mogelijkheden voor het stimuleren van bedrijvigheid. De bewindsman is eveneens overtuigd dat naar mogelijkheden moet worden gekeken om dit systeem verder uit te breiden op grotere schaal, zodat ook agro processing kan plaatsvinden en het genereren van exportmogelijkheden. 

Met de uitbreiding van het mandaat van het ministerie van Buitenlandse Zaken met het Directoraat International Business zal middels een van de componenten, met name Export Suriname, worden gewerkt aan het promoten van de exportmogelijkheden.

Voedselschuur van Caribisch gebied

De capaciteit van zowel de publieke als de private sector ter waarborging van voedselveiligheid en voedselzekerheid moet versterkt worden en in dit kader het groter doel bereikt worden om de voedselschuur te worden van het Caribisch gebied. 

Het buitenlands beleid zal ook erop gericht zijn om de agrarische sector duurzaam te ontwikkelen, waarbij een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de nationale economie. 

error: Kopiëren mag niet!