Minister Amoksi lanceert Project Veiligheidszone Paramaribo Centrum

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft dinsdag het Project Veiligheidszone Paramaribo Centrum gelanceerd. Dit veiligheidsproject vloeit voort uit het Concept Criminaliteits Urgentieplan van het ministerie, dat voorziet in enkele strategische- en operationele maatregelen. 

De lancering vond plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname( KPS), de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de voorzitter van de stichting Uitgaanscentrum (UPS). Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname donderdag.

De minister heeft aangegeven, dat er voor het centrum gekozen is, omdat het bestuurs-, financieel- en uitgaanscentrum in het verzorgingsgebied is. ‘Dit project past goed in de visie van de regering namelijk, dat veiligheid ook een gedeelde verantwoordelijkheid is tussen overheid en burgerij. In hoofdzaak zal het project bestaan uit surveillance en wel eenmaal 24 uur per voertuig, maar ook te voet of op de fiets door de Politie Bikers. De surveillance heeft een preventieve werking en het geeft aan dat er overheidsgezag aanwezig is als ook het veiligheidsgevoel aan de burger.’

BBS’ers en veiligheidspersoneel van de CBvS hebben de status van buitengewoon agent van politie en zullen ook aan dit project hun bijdrage leveren. De minister haalde ook aan, dat UPS-voorzitter Robbin Roemer enthousiast is over het project. ‘Vanuit het ministerie zal er alles gedaan worden om samen met deze stichting de veiligheid te garanderen in het uitgaanscentrum.’

Met de algehele leiding van het project is belast de regio-commandant van Paramaribo Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott. Voor het bijsturen van het project zal een wekelijkse evaluatie plaatsvinden, terwijl de data vergeleken zullen worden. Na Paramaribo zal het ministerie doorgaan met de initiatieven en te Lelydorp en omgeving aan de beurt. Hierna volgen Moengo, Albina, Nickerie, Koewarasan, Boma en omgeving.

Minister Amoksi deed tot slot een oproep aan burgers om alles wat zij zien door te geven aan de politie, omdat er ‘met die medewerking samen gebouwd kan worden aan een veilige samenleving’. 

error: Kopiëren mag niet!