Justitieminister wil samenwerking met Newmont meer vorm geven

Justitieminister, Kenneth Amoksi wil meer vorm geven aan de samenwerking met het goudwinningsbedrijf Newmont. Dit kwam naar voren tijdens een formele kennismakingsbezoek op maandag 4 januari tussen de minister met de senior Director External Relations van Newmont Suriname, Shirley Sowma – Sumter.

Tijdens deze ontmoeting zijn verschillende facetten van de operaties van het bedrijf aan de orden gekomen. Er is daarnaast gesproken over hoe verder invulling te geven aan de Memorandum of Understanding die op 11 december van het afgelopen jaar tussen Newmont en het Ministerie van Justitie en Politie is ondertekend. Deze MoU betreft de politiezorg in het zuidoosten van Suriname en handhaving van de openbare orde en veiligheid in het desbetreffend gebied.

Volgens minister Amoksi moet de garantie van veiligheid in het Langatabiki gebied meer gestalte krijgen. Zijn streven is er op gericht om politiezorg bereikbaar te maken voor de bewoners aldaar. De mogelijkheid om een politiebureau in het gebied te bouwen zal in nauwe samenwerking met het bedrijf en alle andere actoren in en buiten dit verzorgingsgebied worden bekeken en gerealiseerd. Het uitbreiden van de samenwerking met Newmont zal daarin een belangrijke rol spelen.  In de maand december had de bewindsman een oriëntatie bezoek gebracht aan Langatabiki . Uit gespreken met het traditioneel gezag zijn de grieven van de mensen aangehoord en natuurlijk moet er daarop ingespeeld worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: