Chaotische binnenstad

“Het is chaotisch geworden in de binnenstad. Je herkent de voorgevel van de markt bijna niet meer”, zegt een burger tegenover de krant. “En dan heb ik het niet over het verkeer, maar over de toestand langs de weg.” De centrale markt is gesloten en verkopen de meeste standhouders voor de voorgevel en in de omgeving van de markt. Het is volgens enkele burgers niet verstandig. De mensen zitten dicht op elkaar en de covid-maatregelen worden niet in acht genomen door eenieder. De situatie gaat zorgen voor meer besmettingen of ongelukken. Het voetpad zit propvol en men is dan genoodzaakt om op het asfaltgedeelte te lopen. “Ik dacht dat men juist nu van de gelegenheid zou gebruikmaken om langs de straat in andere wijken of andere plaatsen in het centrum te verkopen. Die plek voor de markt is niet verstandig. Je kan het doen, maar neem de maatregelen in acht en hou afstand”, zegt de burger.

“Het zijn niet alleen de standhouders, merk ik”, zegt een burger, die mee doet aan de hossel in de omgeving. Verder wees hij erop dat er vaak geklaagd werd over de illegale verkopers en hoe zij het verkeerde voorbeeld geven, maar wie doet hetzelfde nu, vraagt de hosselaar zich af. “Dit is waarom er geen kansen gegeven worden. Eenieder is blij met de gelegenheid dat ze kunnen verkopen, maar maak er goed gebruik van en op de juiste manier. Dit gaat zorgen dat er geen kansen gegeven gaat worden een andere keer en dan gaat er geklaagd worden. Juist de mensen die zich houden aan de regels worden de dupe van.  Me begi unu’, weet wat je doet. Alle verkeerde handelingen die je vandaag pleegt, keren wel terug in je toekomst. Houd de maatregelingen in acht en geef een goed voorbeeld.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: