Twee verdachten gewapende overval op bewoners woning aan Parastraat opgepakt

Agenten van het bureau Flora hebben maandagochtend rond half acht in de omgeving van de Parastraat twee op de vlucht geslagen verdachten van een roofoverval op bewoners van een woning aan die straat aangehouden. Het gaat om de 29-jarige M.J. en C.S., alias ‘Bebe’ (35), zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag.

Het duo was kort tevoren de woning binnengedrongen en had het gezin van vier personen onder schot gehouden. Onder bedreiging werden zij beroofd van een geldbedrag in SRD’s, mobiele telefoons, een polshorloge en ook gouden en zilveren sieraden. Na de overval kozen de twee het hazenpad, waarna de bewoner met zijn auto de achtervolging inzette. Het lukte hem echter niet om de verdachten aan te houden.

Bij het zien van de politie gaf C.S. zich over, maar M.J. zette zijn vlucht voort. Een agent loste een waarschuwingsschot om M.J. tot andere gedachten te brengen, waarna deze zijn vlucht beëindigde. Beide verdachten werden in de boeien geslagen. Op M.J. werd een vuistvuurwapen met patroonhouder, een patroon, een geldbedrag in SRD’s, een zilveren armband en zilveren ringen aangetroffen.

Op zijn kompaan C.S. werden gevonden een halsketting van geel metaal, twee mobiele telefoons en een geldbedrag in SRD’s. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen, waarna het tweetal ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie werd overgebracht naar het politiebureau. Gebleken is dat M.J. en C.S pas uit de gevangenis zijn ontslagen. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beiden ingesloten. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: