Organisatie Bigi Broki Waka verschuift evenement definitief naar 2022

‘Bigi Broki Waka? Niet dit jaar, verschuiven naar 2022, mijn gezondheid gaat voor’

Onder normale omstandigheden had op zondag 3 januari de Bigi Broki Waka plaatsgevonden. Maar, het ministerie van Volksgezondheid stak er een stokje voor: geen loop vanwege de situatie rond covid-19. De organisatie hoopte vervolgens dat het sportevenement doorgang had kunnen vinden op 10 januari. Maar, was die hoop wel realistisch? 

Dacht de organisatie werkelijk dat de loop een week na 3 januari wel door had kunnen gaan? Was uitstel geen afstel? Was het niet beter geweest om als organisatie meteen te zeggen: dit jaar maar geen Bigi Broki Waka, we gaan voor 2022! Let wel, de afgelopen twee jaren namen ieder jaar zo’n 5.000 lopers deel aan het evenement….

Dagblad Suriname stelde deze vragen op haar Facebookpagina aan haar lezers en volgers en de reacties spraken boekdelen: nee, dit jaar geen Bigi Broki Waka, verschuiven naar 2022. Een selectie uit de reacties kunt u hieronder lezen.

Ondertussen heeft de organisatie van Bigi Broki Waka Dagblad Suriname laten weten dat het evenement definitief in de ijskast is geplaatst en is verschoven naar 2022. ‘Helaas moeten wij mededelen dat de Bigi Broki Waka in verband met de huidige covid-19 maatregelen ook geen voortgang zal vinden op zondag 10 januari 2021. Er is besloten om het evenement dit jaar niet meer door te laten gaan. Stichting Bigi Broki Waka hoopt alle lopers tijdens de volgende editie in 2022 weer aan de start te mogen verwelkomen.’

Hieronder de reactie van burgers op de vraag over het wel of niet doorgaan van de Bigi Broki Waka op de Facebook-pagina van Dagblad Suriname, voordat bekend werd dat het evenement definitief is verplaatst naar 2022.

Carmen: ‘De organisatie is onverantwoordelijk bezig. Is sporten belangrijker dan je leven?’

Anuschka: ‘Cancelen! Geen Bigi Broki Waka dit jaar! Ook ik keek ernaar uit, maar mijn gezondheid gaat voor.’

Ook Els vindt dat rustig gewacht moet worden op de volgende keer.

Naomi schrijft: ‘Liever volgend jaar, want de situatie ziet er nu niet bepaald rooskleurig uit.’

Jam: ‘Als honderden mensen dicht op elkaar wandelen in onze binnenstad, dan snap ik niet waarom er geen Bigi Broko Waka met mondkappen op mag.’

Arnould: ‘Gaat niet lukken. Een jaartje overslaan.’

Bea vraagt zich af of het evenement niet kan doorgaan als iedereen met een mondkapje op loopt.

Volgens Rita is de organisatie is ‘niet realistisch’.

Faucia: ‘Laten wij ons houden aan de regels, geen loop a.u.b., de gezondheidswerkers werken zich kapot.’

Melinda: ‘Ik begrijp de organisatie niet. Met zo’n situatie, toch nog Bigi Broki Waka organiseren. Is zorgen voor problemen. Wij in de zorg, vooral collega’s in de frontlinie, zijn al gedemotiveerd. Pffff. Hou toch op.’

Cora: ‘Is het zo erg om een jaartje over te slaan ?! Come on, er zijn ergere dingen.’

Janerino: ‘Afstel is verstandig.’

Hemant: ‘Ik denk eerder dat er vanaf 10 januari een total lockdown is als we afgaan op de misdragingen van het volk vanaf 28 december tot nu.’

Brigitte: ‘Hoezo of dat realistisch is? Heeft de organisatie kung kung in hun hoofd? Aan zo’n sportevenement doen duizenden mensen mee. Uitstellen naar 2022. Better be safe than sorry.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: