Chinese media berichten over nieuwjaarsreceptie president Santokhi voor Chinese gemeenschap

Verschillende Chinese media, waaronder China News Network, Overseas Chinese Network, USA Phoenix News en ChinaNews.com (https://m.chinanews.com/wap/detail/zw/hr/2020/12-12/9360369.shtml?fbclid=IwAR3QSNdlCHF7xCIy7Y_P4PTurdyi6mCvy5WgoPf4NgUhpP2PjaP4Vp-mWP4) hebben bericht, dat president Chandrikapersad Santokhi op 12 december 2020 een nieuwjaarsreceptie heeft gehouden voor de Chinese gemeenschap in het presidentieel paleis. De bijeenkomst werd bijgewoond onder andere door de Chinese ambassadeur Liu Quan, vertegenwoordigers van de diverse Chinese verenigingen en, vertegenwoordigers van verschillende overzeese Chinese delegaties. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname woensdag 6 januari.

De president zou in zijn toespraak hebben gezegd, dat China en Suriname nauwe betrekkingen hebben met elkaar en dat de twee landen regelmatig uitwisselingen op verschillende gebieden met elkaar hebben. De twee partijen hebben, aldus Santokhi, op basis van wederzijds voordeel en win-win-resultaten een goede samenwerking opgebouwd. De sterke vriendschappelijke betrekkingen tussen de twee landen hebben de basis gelegd voor samenwerking tussen de twee landen. Suriname zal het één-China-beleid blijven steunen..

Santokhi bedankte de Chinese regering en Chinezen in Suriname voor het verstrekken van een grote hoeveelheid materiële donaties aan Suriname om het Coronavirus te bestrijden. China’s gratis hulp aan het Wanica Hospitaal heeft een belangrijke rol gespeeld in de strijd tegen de epidemie van Covid. Hij prees de grote bijdragen van de Chinese gemeenschap aan Suriname. Ook verwelkomde hij de Chinese bedrijven om te investeren en bedrijven te starten in Suriname en om samen Suriname op te bouwen.

De Chinese ambassadeur Liu Quan zei in zijn toespraak, dat de Chinese gemeenschap een belangrijk onderdeel is van de pluralistische samenleving van Suriname en al lange tijd een belangrijke bijdrage levert aan de economische en sociale ontwikkeling van Suriname. Suriname is een van de eerste Caribische landen die diplomatieke betrekkingen is aangegaan met de Volksrepubliek China.

De twee landen respecteren elkaar, vertrouwen elkaar en steunen elkaar sprak de ambassadeur. Het is een model van vriendschappelijke uitwisselingen en Zuid-Zuid-samenwerking tussen landen van verschillende grootte en culturele achtergronden. 

China waardeert het, dat Suriname veel belang hecht aan het ontwikkelen van betrekkingen met China en dat het een goed klimaat biedt voor Chinese burgers en ondernemingen om in Suriname te werken en te wonen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: