Telesur viert 40-jarig jubileum

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname vierde op 1 januari 2021 zijn 40-jarig bestaan. Vanaf de omzetting van ‘s Lands Telegraaf en Telefoonbedrijf naar Telesur in 1981, speelt Telesur een essentiële rol in de technologische ontwikkeling van Suriname.

In de telecommunicatiesector, waar veranderingen in rap tempo plaatsvinden, is het 40-jarige jubileum een grote mijlpaal. In een aangepaste covid-19 setting werd daarom ook stilgestaan bij een aantal markante ontwikkelingen, die het bedrijf teweeg heeft gebracht in de afgelopen decennia. Telesur-directeur Mike Antonius benadrukte hierbij ook de inzet van alle toenmalige leidinggevenden en medewerkers en sprak een bijzonder woord van dank uit. “Zonder hen zouden wij er vandaag niet zijn”, gaf hij aan. Voorzitter van de Telegraaf en Telefoon Werknemers Organisatie Suriname (TTWOS), Harvey Panka, gaf namens de bond en medewerkers mee om de schouders onder het werk te zullen blijven zetten.

Verbetering

Met het oog op verbetering heeft Telesur de afgelopen paar jaren flink geïnvesteerd in zijn netwerk. Zowel het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP), waarbij het verouderde kopernetwerk is vervangen met glasvezel, alsook de introductie van 4G LTE en 5G, zijn binnen dezelfde periode succesvol afgerond. Hiermee garandeert Telesur de connectiviteit van Suriname voor de komende 20 jaar, waarbij het bedrijf niet slechts functioneert als telecomoperator, maar een verandering ondergaat richting een digital communication service partner.

Sanjay Raghoebarsing, president-commissaris van de raad van commissarissen van Telesur, gaf aan dat Telesur een prachtig bedrijf is en dat het nu tijd is om nog verder te gaan. Om de voorsprong in competitie te bewaren, zal de RvC zich de komende periode onder andere richten op het versterken van de interne organisatie en het maximaal ontwikkelen van human capital.

Ook de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana, sprak zijn felicitaties uit en stond stil bij de Telesur slogan ‘Keeping us in touch’. “Laten wij die touch maken met onze klanten en overige stakeholders, dan zullen wij merken dat we veel minder hoeven te investeren in binding, maar dat het een gedrag wordt binnen Telesur om verder een leidende rol te vervullen binnen onze samenleving”, zei de minister.

De bijeenkomst werd afgesloten met de onthulling van de nieuwe Telesur billboard, die speciaal vervaardigd is in verband met het 40-jarige jubileum. Hierop wordt aangegeven welke richting Telesur opgaat en waar de focus de komende periode op zal liggen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: