Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize S. had rund met kaisoi en wortelen;

Huize P. had oker met zoutvlees;

Recept: Ananascake:

Ingrediënten: 250 gr. tarwebloem; 200 gr. boter; 2 eetl. bakpoeder; 3 eieren; 175 gr. suiker; 1 blikje ananas plakken; 2 eetl. bruine suiker; maraschino kersen; mespuntje zout; 2 eetl. ananassap.

Bereiding Ananascake: Een bakblik beboteren en met de bruine suiker bestrooien. Daarna de plakjes ananas hierin leggen en de kersen in het midden van de ananas. De boter met de suiker romig mixen en dan de eieren een voor een toevoegen. De bloem met bakpoeder en zout zeven en lepel voor lepel bij de botermassa toevoegen. De ananas sap erbij doen en goed mixen. De massa over de ananassap gieten en de cake goudgeel bakken. Na het bakken de cake keren.

( Bron: recept; sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: