Man (33) komt om het leven bij eenzijdig ongeval op Afobakaweg

Zwangere echtgenote raakt lichtgewond en drie jonge kinderen lopen geen letsels op

De 33-jarige automobilist Peter Saakie is zondag bij een eenzijdig verkeersongeval op de Afobakaweg om het leven gekomen. De man heeft vermoedelijk de controle over de besturing van de auto verloren toen die door een waterplas in een kuil reed, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 5 januari.

De politie van het bureau Paranam had rond drie uur ‘s middags vanuit het Command Center een melding gekregen, dat een auto over de kop was geslagen op de Afobakaweg ter hoogte van mast 38.

Politieonderzoek wees uit, dat Saakie met zijn zwangere vrouw Y.F. (33) en hun 3 kinderen van  4, 9 en 11 jaar over de Afobakaweg reed. Hij kwam vanuit de richting van Brokopondo en reed richting Paranam.

Ter hoogte van mast 38 verloor de man vermoedelijk, nadat hij in een waterplas in een kuil had gereden, de controle over de besturing van het voertuig. Hij raakte van de weg en het voertuig kwam op de rechterberm van de weg tegen een vuilnisstaander aan. 

Het voertuig sloeg vervolgens over de kop en kwam op de linkerzij tot stilstand.

Saakie, die bekneld zat in de auto, werd met behulp van de brandweer eruit gehaald. Een arts, die ter plaatste kwam, stelde de dood vast.

De zwangere echtgenote klaagde over pijn op de borst. Samen met haar drie kinderen, die geen zichtbare letsels vertoonden, werden zij in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het lichaam van Peter Saakie afgestaan aan zijn nabestaanden.

PK

error: Kopiëren mag niet!