“2020 zal vergeleken met 2021 slechts een oefenjaar blijken te zijn”

“Alles wijst erop dat het komend jaar meer uitdagingen met zich meebrengt. Vergeleken met 2021 zal 2020 slechts een oefenjaar, een aanloop, een voorbereiding op wat het nieuwe jaar voor ons bewaard houdt, blijken te zijn. Vanaf de eerste dag van 2021 zullen wij de druk van het nieuwe jaar ervaren”, aldus apostel Carlo Lansdorf van de volle-evangeliekerk Kinderen van het Licht tijdens de jaarwisseling onder inwoners van het Rehabilitatiecentrum voor Alcohol en Drugsverslaafden van Stichting De Stem.

Hoop en plannen

“De regering heeft hoop en plannen op stapel. Er wordt gesproken van sociale rechtvaardigheid. Er is een verschil tussen wet, recht en rechtvaardigheid. De wetten die door de mens zijn vastgesteld, zijn anders dan godsdienstige voorschriften, verre van volmaakt. De plank zal worden misgeslagen als de inzichten, die wij van God hebben gekregen, niet in praktijk worden gebracht. Economische analyses zijn bijzaak. Boven alles dient te gelden, heb uw Heer lief met heel uw hart en uw naaste als uzelf. U mag er dan verzekerd van zijn dat alles beter zal gaan.”

Suriname ondersteboven gezet

“Het recht op aarde is aan het veranderen. De wereld is ondersteboven gezet. Goddelijke en zedelijke voorschriften worden in toenemende mate aan de kant gezet. De grootste boeven worden tegenwoordig veel meer voorgetrokken en beloond dan burgers, die keurig in het gareel lopen en desondanks worden getroffen door de stuiptrekkingen en pijn.” 

Genade

“Met de verkiezingen van mei in aantocht snakte Suriname aan het begin van het jaar 2020 naar verandering. Er leefde hoop voor een betere toekomst. Suriname keek uit naar betere tijden. Opgaande in deze stemming werd het land, de hele wereld getroffen door een klap, een pandemie die niemand heeft zien aankomen. De wereld, man en vrouw, jong en oud, arm en rijk, ongeacht culturele, maatschappelijke of religieuze achtergrond zijn blootgesteld aan de plaag. Blijkt dat het geloof in God de mens niet vrijwaart van kommer en verdriet. De verlossing is afhankelijk Godsgenade. Dankzij deze gedane hebben wij 2020 doorstaan.”

Sterk zijn en moed hebben

“Het jaar loopt teneinde, wij hebben veel meegemaakt in 2020. De algemene situatie ziet er niet rooskleurig uit. Velen waaronder politici durven het stuur van het land in handen te nemen De regering doet haar best om verbetering te bewerkstelligen. De durf van de regering om iets te doen, is echter niet voldoende om orde op zaken te stellen. Durven heeft iets wagen. Meer nog moeten wij sterk en moedig zijn. Moedig zijn houdt consequent zijn in, een vaste lijn in het leven hebben. De tegenslagen, de stormen, de rampen die ons in het voorbije jaar hebben getroffen en het daarmee gepaard gaand verdriet, maakt ons sterker in het leven”, aldus apostel Lansdorf.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: