VSW: “Verkiezingsuitslag was enig lichtpuntje in 2020”

Voor de Vereniging Surinaamse Winkeliers (VSW) viel de bedrijvigheid ook in 2020 sterk tegen. De VSW-voorzitter, Raymond Hasnoe, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat te midden van alle financiële klappen er toch een lichtpuntje was. “Net als de voorgaande jaren is 2020 ook een mager jaar voor ons geweest. Met de verkiezing en de nieuwe regering die is aangetreden, stellen we alle vertrouwen in hen dat we betere tijden kunnen krijgen.” Waar velen teleurgesteld zijn over het politiek gebeuren, is VSW geduldig en optimistisch. Hasnoe geeft aan dat zijn vereniging alle ondersteuning biedt aan de nieuwe regering en ernaar uitkijkt om gezamenlijk de problemen in de winkeliersbranche op te lossen. “Alleen wanneer we het samen aanpakken, kunnen we uit de problemen geraken”, zegt Hasnoe.

Hij verwacht dat de juiste maatregelen genomen zullen worden, zodat het land de verlichting kan ervaren, en niet dat de kleine ondernemers verder afkalven. In dat kader acht deze vereniging de stakeholdersmeetings erg cruciaal. De solidariteitsheffing bijvoorbeeld is iets waarvan VSW niet een gat in de lucht springt, omdat hiermee merendeels niet de ‘sterkste schouders’ worden bereikt, maar eerder de middenklasse. “Als de regering geen afstemming pleegt over de maatregelen die ze wil treffen, dan zal 2021 een onrustig jaar worden.” VSW heeft wat oplossingsmodellen die ze graag met de regering face to face wil delen omtrent subsidie en IMF. ‘We wachten nog steeds op een uitnodiging.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: