Tokio wil noodtoestand uitroepen

Met 816 nieuwe coronagevallen op zondag heeft het stadsbestuur van Tokio de Japanse regering gevraagd de noodtoestand uit te roepen. De Japanse regering nam april vorig jaar ook al eens die ingrijpende stap om de pandemie te controleren.

In afwachting op een beslissing wordt aan Japanse restaurants en karaoke-bars gevraagd om vrijwillig de deuren te sluiten vanaf 20:00 uur. Slijterijen moeten om 19:00 uur dicht. De noodtoestand in Japan is anders dan in veel andere landen. Bedrijven wordt gevraagd om vrijwillig te sluiten, burgers worden verzocht om niet meer te reizen. Van harde dwang is geen sprake.

De angst voor het virus is groot in het land, al valt het aantal positieve testen mee. Op zondag ging het om 3045 nieuwe gevallen op 126 miljoen inwoners. Tot op heden telt het land 3548 coronadoden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: