“Ik hoop dat 2021 anders wordt”

“Money ne kong. Nu de scholen ook vakantie hebben, zitten we vaak genoeg heel lang op een rit te wachten”, zeggen enkele taxichauffeurs tijdens een gesprek. “De verscherping van de avondklok werkt helemaal niet voor mij. Ik kon juist in de avonduren meer ontvangen. Tussen 5.00 uur tot 10.00 uur kon ik nog zeggen dat ik tevreden ben voor de dag, maar nu kan ik niet zo overtuigend praten. En nu ook nog verhoging van benzine. Hoe speel ik het klaar?”, zegt Preshand, die langer dan 5 jaren taxi rijdt. “Nadat ik jarenlang geen vaste baan had, besloot ik taxi te rijden om toch wat centjes te verdienen. Twee jaren terug was ik de enige kostwinner. In de middag zit ik soms een uur lang voor ik een rit heb. Is soms helemaal niet betaald, maar ja liever iets dan niets.”

Rajesh, een andere taxichauffeur, gaf aan dat hij pas in de middag begint met rijden. In de ochtend werkt hij voor een bedrijf om extra inkomsten in huis te brengen. “Je werkt hard om te overleven en soms moet je zelf harder blokken om het te halen”, zegt Rajesh. Hij gaf verder aan dat hij vanwege de beperkte tijd moest stoppen met taxi rijden. “Nu zit ik na het werk thuis. Dat komt wel goed uit voor mijn gezin, want zij zien mij dan, maar eind van de maand zitten mijn vrouw en ik met de handen in het haar, want niet alle lasten kunnen voldaan worden. Ik hoop dat 2021 toch wat anders gaat worden. Wij hebben samen besloten om ook groente te verkopen in het nieuw jaar, dus we kijken wat 2021 met zich meebrengt”, aldus Rajesh.

TM

error: Kopiëren mag niet!