Speciale Covid Brigade ziet toe op handhaving maatregelen en protocollen

Een speciale Covid Brigade gaat op basis van wettelijke voorzieningen gaan toezien op naleving en handhaving van de maatregelen en protocollen voor het onder controle houden van Covid-19. In deze brigade zullen de units en ministeries die al betrokken zijn bij de handhaving en naleving geïntegreerd zijn. 

‘We gaan ervoor zorgen dat in de Covid Brigade die wettelijke voorzieningen er zijn om hard op te treden, daar waar nodig is’, sprak minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zaterdag tijdens een persconferentie van de regering, op zijn ministerie, over de stand van zaken rond het Covid-virus.

‘Het zal de samenleving niet moeten verbazen wanneer bedrijven gesloten worden, maar de overheid wil ook niet dat een bedrijf de hele sector dupeert. De ondersteunende voorzieningen richting het bedrijfsleven en individuen zullen deze maand hun beslag krijgen.’ Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maakte de aangepaste maatregelen voor de periode 3 tot en met 16 januari bekend.

Volgens Ramdin zal er vanaf nu sprake zijn van een meer integrale aanpak. Die aanpak zal nadrukkelijker samen met het bedrijfsleven geschieden. Met het bedrijfsleven zal de verantwoordelijkheid voor naleving gedeeld worden. Minister Ramdin zei ook, dat het dan niet meer alleen om het opleggen van maatregelen gaat, maar om de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Het huidige ministeriële Clusterteam zal zich blijven buigen over de medische stand van zaken, op basis van verslagen die komen vanuit het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast zullen deze ministeries en alle units die betrokken waren bij handhaving en naleving nu betrokken worden bij de speciale brigade.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: