DNA-voorzitter Bee: “Laten wij de politici die ons proberen te scheiden, geen ruimte geven”

DNA-voorzitter Marinus Bee (Abop) roept de samenleving op om politici, die Surinamers proberen te scheiden van elkaar, geen ruimte te geven daartoe. “Laten wij die politici geen ruimte geven. We zijn allemaal Surinamers. Ik merk dat de manier hoe sommigen elkaar nu bejegenen, heel incorrect is. Rassentimenten worden aangehaald door bepaalde mensen, die niet weten wat zij doen. Ze begrijpen niet waarmee ze bezig zijn. Dat moeten we achterwege laten. Laten wij werken aan de opbouw van Suriname. Laten wij denken als Surinamers. Partijpolitiek mag niet de ruimte krijgen om ons te scheiden. We zijn allemaal Surinamers, wij wonen hier laten wij het beste van maken.”

Lat hoog leggen 

De voorzitter van het hoogste college van staat roept alle parlementariërs op het werk waarvoor zij gekozen zijn, naar hun beste vermogen te doen. “Het werk waarvoor we zijn geroepen, moeten wij steeds beter vervullen. Onze taak, hoe dan ook, aan welke kant dan ook wij staan, moeten wij blijven vervullen. Primair moeten wij Suriname blijven dienen. Laten wij de lat heel hoog leggen.” Bee geeft aan dat het belangrijk is om kwalitatief goede wetsproducten te leveren. “Ik heb al eerder aangegeven, ik ga niet overhaast wetten behandelen. Ik ga niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Onze wetgeving moet het Constitutioneel Hof kunnen doorstaan wanneer die operationeel is.”

Uitdagend jaar

“We hebben een zeer uitdagend jaar gehad. Maar we moeten het doen als Surinamers. Laat mij het aangeven met een voorbeeld. Stel je hebt een huis opgebouwd en het wordt kapotgeslagen. Gaan je dan zitten kijken. Of ga je zeggen kom op jongens en meisjes. We moeten weer opbouwen. Wederopbouwen kost veel meer energie. Je moet de achterstand inhalen. We weten wat we willen. Er zijn fouten gemaakt. Geen probleem, we hebben geleerd eruit. Maar nu moeten wij ervoor zorgen dat wij straks over 10, 15 en 20 jaar in een veel beter land kunnen leven. Ik heb geloof in de leiding van het land. Ik ben er heilig van overtuigd dat de regering een goede job zal doen samen met z’n allen”, aldus Bee.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: