DNA-leden VHP wensen totale samenleving voorspoedig 2021 toe

In gesprek met Dagblad Suriname wensen parlementariërs Ronny Aloema, Rajendre Debie en Barkat Mohab-Ali, allen van de coalitiepartij VHP, de samenleving een voorspoedig 2021 toe.

Ronny Aloema zegt dat met meer respect, volwassenheid en liefdevol moet worden omgegaan met elkaar. DNA-lid Aloema van Paramaribo stelt dat “2020 een jaar was vol mooie momenten”. “In februari heb ik mijn 20 jaar zaalvoetbalcarrière afgesloten met een kampioenschap met Lions. Mijn grootste overwinning is dat ik mocht mee strijden met mijn politieke organisatie de VHP, de Orange movement voor een beter Suriname. Dat was mijn primaire goal. Mijn secundaire goal was dat Suriname in sterke politiek verantwoordelijke handen komt en 3 een DNA-stoel bemachtigen. Ik heb mijn doel bereikt en met mijn DNA-lidmaatschap heeft niet alleen VHP gewonnen, maar ook Suriname met name de sport en de jeugd. Sport zal haar plaats weer verdienen. Denk maar aan de Ronny Aloema Foundation! Ondanks tegenslagen zeg ik met alle overtuiging dat het een succesvolle 2020 was. Laten wij met zijn allen meer  met respect, volwassenheid en liefdevol met elkaar omgaan. Problemen zijn er overal maar denk niet aan problemen maar oplossingen. Hoe kom ik uit deze situatie? Wat moet ik nu doen? Wanneer, waarmee en met wie? Feel good, feel God!  Feel God, feel good! Toon liefde naar je medemens. Mijn wens voor switie Sranan is dat wij naar elkaar toe groeien als natie en mekaar met oprecht recht in de ogen kijken en zeggen we komen er samen uit deze economische situatie, we komen er samen uit deze gezondheidssituatie.  We gaan samen hard werken want onze kinds kinderen verdienen een beter Suriname! Deze regering zit al een paar maanden en we hadden niet gezegd dat het makkelijk zou zijn. Het volk heeft mandaat gegeven voor 5 jaren. Feit is het komt goed!”

Rajendre Debie: “Gezamenlijk land opbouwen”

Voor DNA-lid Debie van Saramacca stelt was 2020 echt een woelig jaar. “Ten eerste is onze kasreserve verdwenen, waardoor de koersen omhoog zijn gegaan met als gevolg stijging van de prijzen in de winkels. De komst van covid-19 pandemie heeft nog meer voor desastreuze gevolgen gezorgd, aantal kleine bedrijven zijn genoodzaakt te sluiten. Dit alles heeft voor een financiële en economische crisis in het land gezorgd. Door de machtswisseling is deels hersteld. Mijn wens voor het jaar 2021 is dat wij gezamenlijk, ongeacht van welke politieke partij we zijn, het land helpen opbouwen. Het is ons land, wij moeten hier leven en wonen, niemand gaat het voor ons doen. Zeker zullen wij offers moeten opbrengen, maar door gezamenlijke inzet zullen wij zeker in staat zijn ons geliefd Suriname tot een grote hoogte te brengen. Mijn verzoek en wens is dat wij als een volk, als waarachtige Surinamers  moeten optreden en het etnische achterwege laten. Dan pas zullen wij in staat zijn om ons geliefd land verder te ontwikkelen. Een gezegende 2021 aan allen toegewenst en moge met de zegen van de Almachtige de wens van ons allen in vervulling gaan”, aldus Radjendre Debie.

Barkat Mohab-Ali: “Met Gods wil komt het goed”

DNA-lid Mohab-Ali van Wanica zegt dat het jaar 2020 een heel apart, zwaar en tegelijk bijzonder jaar is geworden. “Aan de ene kant hebben we de covid-19 pandemie met meer dan 6000 besmettingen en 120 overledenen. Verder werden we de laatste maanden opgeschrikt met  een aantal levensberovingen en verkeersslachtoffers. Ik wens veel sterkte aan alle mensen die een dierbare hebben verloren in 2020. Aan de andere kant hebben een nieuwe regering na de verkiezingen van 25 mei met heel hoge verwachtingen en nieuwe hoop. De enorme schuld van meer dan 4 miljard US dollar en de maatregelen voor herstel zoals de koersunificatie, zorgden voor prijsstijgingen met als gevolg  teleurstelling en wanhoop bij het volk. Ik hoop dat onze regering in 2021 de covid-situatie weer onder controle krijgt, veiligheid en verkeersveiligheid terugbrengt, medicijnen en andere medische voorzieningen voor handen zijn  en men de wisselkoersen en de prijzen in de winkels kan beheersen. Un no las bribi un no las hoop. Met Gods wil komt het goed. Alle Surinamers roep ik op, hun uiterste best te doen om ons land duurzaam te ontwikkelen en elkaar met liefde en respect te behandelen. Tot slot wens ik een ieder een  prettige en veilige jaarwisseling toe en  een gezond en voorspoedig 2021”, aldus Mohab-Ali.

error: Kopiëren mag niet!