De eerste baby’s in het nieuwe jaar in ’s Lands Hospitaal

Terwijl iedereen 2020 inluidde, werden in ziekenhuizen te Paramaribo de eerste nieuwjaars baby’s geboren. Voor de ouders een jaarwisseling om nooit te vergeten. 

Het ’s Lands Hospitaal heeft het jaar 2020 afgesloten met een indrukwekkend aantal van 3.556 bevallingen. Het ziekenhuis telde tot tien uur in de ochtend al vier bevallingen en één onderweg voor het nieuwe jaar. De eerste baby is een meisje en zij kwam om twaalf minuten over twaalf ter wereld. 

Het Diakonessenhuis telde in 2020 in totaal 2.135 bevallingen en voor het nieuwe jaar tot tien uur in de ochtend nog geen bevallingen. Het Sint Vincentius Ziekenhuis sloot 2020 af met 1.276 bevallingen en opende het jaar 2021 met een eerste bevalling, een jongetje dat om 7.55 uur ter wereld kwam. 

Het ’s Lands Hospitaal heeft, net als 2019, ook voor 2020 de grootste bijdrage geleverd met bevallingen aan de toename van de bevolking van Suriname.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: