Man te Flora beschoten door nep-agent

Een man is dinsdagavond rond half twaalf voor zijn woning beschoten door een nep-agent en in zijn borst geraakt door een kogel. Het slachtoffer, C.A., werd per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Het slachtoffer is niet aanspreekbaar en is ter verpleging in de opgenomen, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag.

De politie van het bureau Flora had ‘s avonds via het Command Center een melding ontvangen over een schietincident op de kruising van de Langagrasie- en de Finibitastraat. Daarbij zou een man een schotwond hebben opgelopen.

Agenten troffen ter plaatse een menigte aan en het slachtoffer was al vervoerd naar het AZP. Uit het politieonderzoek is gebleken, dat voordat het schietincident plaatsvond, een groep mensen voor de woning van het slachtoffer was. Op een gegeven moment stopte een zilver gekleurde auto met zwaailichten en hoorn op dat adres. In de auto bevonden zich twee mannen en een vrouw.

De bestuurder stapte uit en deed zich voor als politieambtenaar en sommeerde iedereen om naar binnen te gaan. Het groepje gaf hieraan geen gevolg, omdat hij was herkend als securityguard van een bekend bewakingsbedrijf.

De nep politieman nam weer plaats achter het stuur, terwijl de andere man uitstapte. Zonder enige reden loste die man enkele schoten in de lucht en één in de richting van C.A. Vervolgens reed de bestuurder met zijn mede inzittenden in volle vaart weg.

De bestuurder van het voertuig Y.D. meldde zich kort na het incident op het politiebureau Flora. Hij verklaarde niet de schutter te zijn geweest, maar een andere man die als bijrijder in de auto zat en bij hem bekend is als M. Echter kon of wilde hij niet verklaren waar M. op dat moment was.

In de auto werden geen zwaailicht en hoorn aangetroffen. De kentekenplaten van de auto waren verwijderd. Het voertuig is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Y.D. werd na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld. Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: