“Wat te doen in de vakantie”

“De situatie maakt het voor alle sectoren moeilijk om werk te vinden”, zeggen enkele burgers tegenover de krant.  Een tiener Henry gaf aan dat hij met een vakantiejob zijn moeder nog kon helpen met het kopen van nodige spullen in huis of het helpen met de vaste lasten en zo ook wat zakgeld voor zichzelf zou hebben. Maar nu is het ook moeilijk om een vakantiejob te vinden, zegt de tiener. “Hoe er zoveel gevallen zijn bij gekomen, denk ik niet dat je ook bij iemand aan de deur kan kloppen voor een werk.” Niet alleen voor Henry is het moeilijk, maar ook voor vele andere jongeren die iets zoeken om te doen, is het moeilijk geworden om een werk te vinden. “Mijn vrienden en ik nemen toch de kans om huis aan huis te gaan naar mensen om hun te vragen als ze iets voor ons te doen hebben”, zegt Furgel. “Het werkt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel. Zo hebben wij wat te doen in de vakantie en verdienen wij ook wat erbij.”

Ook een ondernemer gaf aan dat het moeilijk is om het hoofd boven water te houden. “Het is nu al moeilijk om mijn arbeiders die ik nu heb, te betalen. Het lijkt mij dan niet verstandig om iemand bij te nemen. Ik ga dan een wonder moeten verrichten om hem te betalen.” Een andere ondernemer gaf aan dat hij zijn best probeert te doen. “In deze tijd merk ik voor eenieder dat het moeilijk is geworden, maar ik probeer toch beschikbaar te zijn voor eenieder en probeer te helpen tot waar ik kan. Door te bellen en opties te zoeken, kom ik zo ook aan klanten. In deze moeilijke tijd kan ik mijn werknemers niet in de steek laten. Een baan vinden voor hen is alweer geen makkelijke optie.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: