“Mensen moeten eten en overleven, dus alles moet draaiende gehouden worden”

Tijdens een gesprek geven enkele van de ondernemers aan dat zij van het jaar heel veel moesten doorstaan vanwege covid-19. Terwijl anderen genoodzaakt waren hun panden te sluiten vanwege achterlastige betaling van de huur en anderen moesten iedere keer een aanpassingen aanbrengen in het bedrijf om toch te verkopen. “Ik zag het namelijk niet meer zitten, het werd op den duur heel zwaar. Ik mis de bloeiende fase van mijn bedrijf. Het wordt iedere keer beperkt. Het moment dat je het gevoel krijgt dat het stukken beter gaat, krijg je weer een klap ik je gezicht en verdien je weer minder. Ik begrijp dat er de aanpassingen van de maatregelen voor onze veiligheid zijn, maar uiteindelijk lijden wij ook daaronder”, zegt de ondernemer.

 Een andere ondernemer gaf aan dat hij de deuren van zijn bedrijf een maand geleden nog open heeft gedaan en nu weer heeft moeten sluiten. “Als eigenaar van een aannemingsbedrijf heb ik wel veel moeten doorstaan”, benadrukt de ondernemer. “Ik doe namelijk aan elektra, water en bouw. Kleine installaties, waaronder water en elektra, heb ik moeten stoppen en de werknemers ook met vroegtijdige vakantie moeten sturen. Voor de bouw heb ik toevallig nog klusjes. Nu, hoe er meer gevallen zijn bijgekomen, wordt het toch een beetje moeilijk. Ik heb uiteindelijk moeten brainstormen van hoe ik mijn bedrijf toch draaiende moet houden, want ik heb ook mijn eigen lasten te betalen en mijn werknemers.”

“Het jaar 2020 is helemaal verkeerd verlopen”, benadrukt de ondernemer. Hij hoopt tenminste dat het komend jaar wat anders zal gaan. “We zijn al bekend met bepaalde kwalen van het virus en weten intussen al een beetje wat wij anders moeten doen. Ik hoop dat het toch wel gemakkelijker wordt met werken en je zelf te alle tijden kan beschermen. Wij kunnen niet stoppen met alles, uiteindelijk moeten mensen eten en overleven, dus alles moet draaiende gehouden worden onder strakke en goed uitgewerkte maatregelen”, aldus de ondernemer.    

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: