Verdachte (20) van moord in 2018 op agent aangehouden

Een speciaal ingestelde unit van het Korps Politie Suriname heeft met assistentie van het Arrestatie Team de 20-jarige moordverdachte J.L. donderdag op zijn woonadres aangehouden. Op de verdachte werden aangetroffen en inbeslaggenomen een grote kruisboog en een gasbuks, aldus het korps vrijdag.

J.L. wordt ervan verdacht in mei 2018 de agent Premcharan Ravikan te hebben beroofd en vermoord. Deze politieman werd op 12 mei dat jaar als vermist opgegeven.

Het lichaam van Ravikan werd op 13 mei 2018 op het scholencomplex aan de Passiebloemstraat aangetroffen. Het lichaam vertoonde een aantal steken die vermoedelijk met een scherp voorwerp waren toegebracht. Van het slachtoffer waren onder andere weggenomen het vuistvuurwapen, geld en een zaktelefoon.

J.L. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de moord cq doodslag of een poging daartoe. Hij verklaart dat een andere man, die bij hem niet bekend is, de moord zou hebben gepleegd.

Uit de politieadministratie is gebleken dat J.L. zich in januari 2020 ook schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling van een minderjarige, waarvoor hij veroordeeld werd.

L.J. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: