Leger des Heils dankbaar voor kerstpottenactie ondanks moeilijke tijden

Het Leger des Heils is in november gestart met de jaarlijkse kerstpottenactie. De participatie is veel minder dan de afgelopen jaren. Dit is te wijten aan de combinatie van de coronacrisis en de economische situatie. Dan nog zijn wij dankbaar voor de tot nu ingezamelde gelden, geeft een vertegenwoordiger van Leger des Heils te kennen aan Dagblad Suriname. Na de registratie heeft de verstrekking van pakketten in Paramaribo en Nickerie op respectievelijk donderdag 17 en vrijdag 18 december plaatsgevonden. De kerstpottenactie duurt tot vandaag, 24 december. Het thema van het jaar is ‘Kow langa wang anoe jipie makandra’. Het Leger des Heils is actief in 131 landen, waar Suriname één van is. Over de afgelopen 96 jaar dat het Leger des Heils actief is in Suriname, hebben zij een wezenlijke bijdrage mogen leveren aan de samenleving. Door hun welbekende Kerstpottenactie zijn zij jaarlijks in staat geweest tussen de 1000 en 1300 pakketten te verstrekken aan minderbedeelden. Bij deze gelegenheid werden ook enkele donaties gedaan door donateurs. “De mensen hebben elkaar nu meer nodig dan normaal”, zegt een van de leden. Het streven is om 1300 pakketten uit te delen aan de minderbedeelden. “Het gaat niet als  eerder zijn. Door de covid-19 maatregelen werd de launch van de Kerstpottenactie anders gedaan dan normaal. Alles zal anders aangepakt worden. Ook het bezorgen van de pakketten.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: