Verenigde Arabische Emiraten doneert Covid-19 beschermingsmiddelen aan Suriname

Suriname heeft gezichtsmaskers, beschermende overalls, diverse soorten maskers, handschoenen en beademingsapparatuur ontvangen van de.

Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De goederen, zowel vanuit Washington D.C. alsook vanuit Barbados via de CDEMA (Caribbean Disaster Emergency Management Agency), zijn al naar Suriname vervoerd en via met Minister van Volksgezondheid en het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) gedistribueerd naar relevante stakeholders. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname donderdag 24 december.

Het land had in het kader van solidariteit en samenwerking in de strijd tegen de indamming van de Covid-19-pandemie al medio augustus een schenking gedaan van totaal 36.855 stuks Personal Protective Equipment (PPE) ten behoeve van de 32-lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), zo is te lezen op de website van de OAS.

Om in aanmerking te komen voor een evenredig deel van deze schenking, moest een aanvraag gedaan worden via OAS, door tussenkomst van de permanente vertegenwoordiging van Suriname bij deze organisatie. 

De selectiecriteria die bij de toekenning zijn gehanteerd hadden betrekking op onder andere de dringende noodzaak van PPE bij de nationale aanpak van Covid-19 en de status van de bilaterale relatie.

Uit de aanvragen heeft de VAE zeven landen geselecteerd, Suriname, Bolivia, Ecuador, El Salvador, Haïti, Honduras en Panama.

Via het CDEMA is Suriname ook in aanmerking gekomen voor goederen ten behoeve van de zorg en indamming van Covid-19, ook uit een donatie van de VAE. Bij deze donatie gaat het om overalls, handschoenen, maskers, ontsmettingsmiddelen en sneltesten.

Beide donaties vormen een belangrijke ondersteuning voor het zorgsysteem in Suriname. 

Suriname en de VAE onderhouden diplomatieke relaties sinds 7 oktober 1999, met een niet-residerende ambassadeur voor Suriname die de Braziliaanse hoofdstad Brasilia als standplaats heeft.

De regering heeft vaste voornemens om de relatie met deze voor Suriname strategische partner meer concrete inhoud te geven op diverse gebieden, waaronder politiek, voor vraagstukken die het gemeenschappelijk belang van beide landen regarderen, bilaterale partnerschappen bij investeringen, handel, kennis en technologie, landbouw, energie, luchtvaart, et cetera.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: