Speciale kerst gebedsdienst in presidentieel paleis

Een speciale kerst gebedsdienst is maandag gehouden in het presidentieel paleis in klein verband. Op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi hebben kerkleiders van verschillende christelijke denominaties invulling gegeven aan deze gebedsdienst. Ook First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry, vicepresident Ronnie Brunswijk en levenspartner Adolfina Cairo waren aanwezig, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Pater Esteban Kross hield de kerst prediking, met als thema ‘Vertrouwen’. ‘Er is een onlosmakelijk verband tussen vertrouwen en liefde. Als je vertrouwen en respect krijgt van de mensen om je heen, ervaar je dat als een concreet teken van liefde.’ Pater Kross ging verder in op ‘trouw’ dat voorkomt in het woord vertrouwen. ‘Vertrouwen ontstaat als men trouw is aan zijn/haar woord of belofte.’

Vicepresident Brunswijk sprak over liefde in zijn toespraak. ‘Bij de geboorte van Jezus Christus moet men niet alleen stilstaan bij feesten, maar we moeten beseffen dat God liefde is. De liefde moet leven in het hart van elk individu om zichtbaar te zijn in hoe wij omgaan met elkaar. Laten wij tijdens dit kerstfeest de boodschap van liefde hoog houden en elkaar liefhebben.’

President Santokhi zei, dat kerst een religieus feest blijft waar mensen zich meer moeten bezinnen over het geloof en onze aanwezigheid op aarde. Hij benadrukte het kerstlicht, dat de wereld met elkaar bindt, verlichting brengt en iedereen de richting geeft om naartoe te gaan. ‘Zolang je dat licht volgt, ben je zeker dat je honderd procent jouw bestemming bereikt. Niet afwijken van dat licht, dat je naar het pad leidt dat je moet afleggen om dit land te brengen waar alle Surinamers gelukkig kunnen leven.’ 

Santokhi ging ook in op de huidige Covid-19 situatie. ‘Deze kerst zal meer dan ooit van ons eisen als leiders hoe we deze kerst moeten doorbrengen met de grote uitbarsting van Covid-19. Dit virus zal ons op de proef stellen met hoeveel liefde wij kerst willen gaan vieren’, aldus de president.  Hij riep de kerkelijke leiders op om met hem elke maandag te bidden en wenste de aanwezigen een gezegende kerst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: