Start APB en begrotingsbehandeling 2021 verschoven naar januari

De algemene politieke beschouwingen (APB), die gepland waren voor vorige week donderdag, zal nu pas begin januari 2021 plaatsvinden. Coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Dagblad Suriname dat er vanuit de oppositie in eerste instantie gevraagd is om een verschuiving. Hiernaast is het aantal covid-19 besmettingen de afgelopen dagen enorm gestegen, waardoor het niet verantwoord zou zijn om zo een vergadering voortgang te laten vinden, aangezien veel personen fysiek in de vergaderzaal aanwezig zouden moeten zijn bij de behandeling van de APB. Bij de APB zullen de leiders van de verschillende fracties ingaan op de jaarrede, die president Chandrikapersad Santokhi heeft uitgesproken op 29 september.

Wat de spreektijden betreft, zal de fractie van de VHP 2 uren spreektijd krijgen, terwijl de NDP 1 uur en 30 minuten aan spreektijd krijgt om in discussie te gaan met de regering. De Abop/PL-fractie krijgt een spreektijd van 1 uur en 15 minuten, terwijl de NPS en BEP elk afzonderlijk een uur aan spreektijd hebben. Gelijk na de afronding van de APB zal een aanvang worden gemaakt met de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2021. Het gaat om de eerste begroting van de regering Santokhi/Brunswijk. “Een aantal zaken moeten nog besproken worden. Zo is de regering met een crisis en herstelplan en het IMF bezig. Dus wij zullen al deze dingen meenemen en kijken of het synchroon kan worden meegenomen met de begrotingen”, aldus Gajadien.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: