Minister Jubitana: ‘Succes Boeing moet juiste signaal geven’

Minister Albert Jubitana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) ziet af van het verwelkomen van de SLM-Boeing 777 uit Amsterdam, vanwege het aantal stijgende Covid-19 besmettingen. De minister vraagt de Raad van Commissarissen en directie van de SLM om begrip. ‘Ook met dit succes moeten wij het juiste signaal afgeven. We moeten de Covid-stijgingen tegengaan en meer dan ooit onze gezondheid voorop stellen’, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Als minister is hij bijzonder verheugd dat de B-777 na ruim een jaar eindelijk is gecertificeerd en haar eerste officiële vlucht heeft gemaakt op de Mid-Atlantische route. ‘Laten wij alle krachten bundelen om geleidelijk aan stappen voorwaarts te maken en de SLM weer te maken tot onze ‘Trusted Wings.’ De bewindsman wil de SLM tot een succesverhaal maken. Dit moet het bewijs zijn, dat Surinamers ook in staat zijn een topprestatie kunnen leveren.

Minister Jubitana vraagt daarom om alle ego’s opzij te zetten en het bedrijfsbelang voorop stellen. Hij stelt teamspirit als randvoorwaarde hiervoor. Zonder verantwoordelijkheid, liefde, loyaliteit, respect, toewijding, gedrevenheid, professionaliteit, commerciële instelling en eerlijkheid zal dat naar zeggen van de minister niet lukken. Hij roept het personeel op om plichtsbesef om te zetten in concrete acties. 

‘Met dit nieuwe beleid toont de regering ook bereidwilligheid en daadkracht om samen nieuwe kansen te creëren en nieuwe  samenwerkingen aan te gaan.’ In dit kader verwijst de bewindsman naar de recente open sky met Guyana. ‘Deze regering zal nog intensiever aan de slag gaan om meer van dit soort samenwerkingen aan te gaan met andere landen.’

Hij is zich ervan bewust dat de Covid-pandemie de luchtvaartindustrie hard heeft getroffen. Innovatie en voortschrijdend inzicht zijn leidend en bepalend, aldus Jubitana. ‘Deze verandering, die Covid heeft veroorzaakt, vereist een andere instelling om te overleven in deze industrie. De oude manier van zaken doen dient plaats te maken voor assertieve en proactieve aanpak.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: