Hindoe-organisaties houden mandirs voorzichtig open

“Beperkt aantal personen bij gebedsdiensten”

“De tempels van de Sanatan Dharm blijven voorzichtig open. Wij blijven volledig in lijn staan met de maatregelen die zijn afgekondigd door de regering”, geeft pandit Nitin Jagbandhan te kennen aan Dagblad Suriname. De geestelijke is secretaris bij de priesterraad van de hindoe-organisatie in Suriname. Pandit Jagbandhan stelt dat bijeenkomsten tot maximaal 10 personen toegestaan zijn. Dus de diensten in de tempels gaan dan met minimale bezetting door. “We sluiten de mandirs vooralsnog niet, maar het aantal personen blijft beperkt”, aldus Jagbandhan.

Bij de Arya Dewaker blijft de hoofdmandir aan de J.A. Pengelstraat open. Eveneens zullen beperkt aantal personen de diensten bijwonen, aldus de bestuursvoorzitter van de priesterraad, pandit Atmanand Ramcharan. “Het is niet gepast om de mensen naar de mandirs te laten komen. De diensten worden uitgezonden via de moderne manieren van communicatie. Gelovigen kunnen die uitzendingen volgen.” De geestelijke gaf aan dat het bestuur ook richtlijnen zal sturen naar alle afdelingen. “De covid-19 maatregelen zullen wij in acht blijven nemen”, benadrukt de geestelijke.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: