Strei!: “President Santokhi heeft nog niet bewezen de leider te zijn die hij kan zijn”

“Hij heeft nog geen ballen getoond”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Gulshan Alibux van de politieke partij Strei! dat president Chan Santokhi in de afgelopen 5 maanden dat de regering aanzit, nog niet heeft bewezen de leider te zijn, die hij zou kunnen zijn. “Hij heeft nog geen ballen getoond.” Alibux stelt dat de president niet het voortouw neemt en schijnt te schuilen achter commissies. “De commissies zijn goed, maar die zijn voor het werk op de achtergrond. We hebben een leider nodig, die voorop staat en de klappen incasseert.” Alibux: “Wij vallen geen personen, aan maar het beleid. We willen gewoon een gezonde discussie hebben en geen jaknikkers. Wat de politieke partijen hebben gezegd, waren wij gewend. Er zijn heel populistische uitspraken gedaan, die niet gegrond waren op feiten. Na 5 maanden zie je dat het ook niet zo is. Nu hoor je de regering zeggen van “ja, we zijn gekomen en moesten nog een heleboel uitzoeken”. Als je komt met een honderd-dagen-plan dan doe je alsof je het vooraf weet. Nu vragen ze ons begrip. Jammer genoeg hebben mensen erin geloofd. Als de regering de helft doet wat zij hebben beloofd, dan geloven wij van Strei! dat we in de goede richting gaan als land. Wat ik erg vind is dat de president niet helemaal vooraan staat in de strijd en zegt van: ‘ik ga het doen ondanks alle kritiek’. Ondanks de hele moeilijke situatie houdt het volk zich nog steeds kalm. Men probeert steeds een leven op te bouwen ondanks men naar beneden wordt gedrukt elke dag”, aldus Alibux van de politieke partij Strei!.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: