Automobilist (23) komt om het leven bij eenzijdig ongeluk te Jarikaba

De 23-jarige automobilist John Persaud is afgelopen vrijdag bij een eenzijdig verkeersongeval overleden. De politie van het bureau Jarikaba had een melding gekregen, dat een auto in een trens langs de Padiweg te Jarikaba was beland. Bij aankomst zagen agenten een auto op de kop en voor meer dan de helft in de trens liggen en een meisje liggend in het water, zo bericht het Korps Politie Suriname zondag.

Het was omstanders gelukt om het meisje en een vouw, die nog in het voertuig was, te redden. Het lichaam van Persaud werd ook uit de goot gehaald, maar hij vertoonde geen tekenen van leven. Een poging tot reanimatie bleek vruchteloos.

Politieonderzoek wijst uit, dat Persaud, met zijn vrouw en dochter over de Padiweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Jarikabaweg en reed naar de rotonde van de Vijfde Rijweg. Bij het beschrijven van een rechtse bocht heeft Persaud, ter hoogte van pand no. 20, de controle over de besturing van zijn voertuig verloren. Hij raakte van de weg en reed tegen een EBS-mast, waardoor de auto over de kop sloeg en vervolgens in een goot, aan de andere kant van de weg, belandde.

Met behulp van een kraanwagen werd de auto uit de trens gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Persaud vast. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd zijn lichaam afgestaan aan de nabestaanden. Het voertuig, dat zware materiële schade vertoond, is voor herkeuring in beslag genomen.

Moeder en dochter liepen letsels op, maar de moeder wenste niet medisch te worden behandeld. De dochter werd in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!