Twee verdachten beroving van bejaarde man (70) opgepakt, twee andere verdachten nog op de vlucht

Twee verdachten van de beroving van een bejaarde man (70) zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de recherche van het Korps Politie Suriname in Paramaribo op vrijdag 4 en woensdag 16 december in verzekering gesteld, aldus bericht het korps zaterdagavond 19 december.

Het slachtoffer had zaterdag 28 november aangifte van beroving gedaan bij de politie van het bureau Munder. De bejaarde man verklaarde, dat hij kort tevoren groenten plukte voor zijn woning. Op een bepaald moment zag hij een witte auto voorbij rijden. Gelijk daarna werd hij door twee gemaskerde mannen beroofd van zijn gouden halsketting. De twee rovers verdwenen, achterna gezeten door het slachtoffer en buurtbewoners die de man te hulp schoten. De twee verdachten stapten in een gereedstaand voertuig die met een grote vaart weg reed.

Aan de hand van het kentekennummer werd het voertuig met zeven inzittenden op 4 december in het ressort Uitvlugt door het Arrestatie Team (A.T.) gesignaleerd en klemgereden. De bestuurder F.G. (24) werd na te zijn voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie ingesloten, terwijl de zes andere personen werden heengezonden. Zij bleken niet betrokken te zijn in deze zaak.

F.G. verklaarde tegenover de politie, dat hij ene R. had ontmoet, die hem vroeg een rit te rijden naar een locatie waar R. twee mannen moest ophalen. Daarna reden ze met z’n vieren in het ressort Munder, waarbij de twee mannen bij een winkel uit stapten. G. bleef zitten in de auto, terwijl R. naar de winkel liep om een belkaart te gaan kopen.

Plotseling liep R. terug naar de auto en zei tegen G. om weg te rijden om de twee anderen die waren uitgestapt weer op te halen. Aan de hand van de verklaring van F.G. werd de 24-jarige J.K. door het Regio Bijstand Team Paramaribo woensdag 16 december in de omgeving van de Christoffel Kerstenstraat aangehouden. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

De recherche van Paramaribo is belast met deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: