Compensatieregeling bedrijfsleven in doofpot

Vlak voor de verkiezing was aan het bedrijfsleven een compensatieregeling beloofd. Reeds in juni liet KKF-voorzitter Anil Padarath weten dat de bedrijven over de kop gaan en dat de vorige regering over die data beschikte, maar desalniettemin niet daarover wilde praten, laat staan het bedrijfsleven steunen. Ook de VHP-Abop regering is vrij stil hierover. Alhoewel er wel gedacht is aan een tegemoetkoming aan de ambtenaren (belastingkorting SRD 750, bonus SRD 300 en SRD 750 voor zorgpersoneel) is het bedrijfsleven aan haar lot overgelaten. Het verruimen van de avondklok, vooral in het weekend, betekent dat de ondernemers wederom voor een zwaardere uitdaging staan.

Op 15 april 2020 was KFF een nationale campagne gestart om bedrijven (met minder dan 50 medewerkers) te registreren voor een compensatieregeling. Vele ondernemers lijden grote schade door covid-19. Het was de bedoeling om deze ondernemers te compenseren uit het noodfonds, waarvoor de NDP-regering vlak voor de verkiezing SRD 400 miljoen had gereserveerd. Alhoewel meer dan 2.000 bedrijven zich geregistreerd hadden bij KKF voor die compensatieregeling, is niets daarvan terechtgekomen. Het ziet er niet naar uit dat de VHP-Abop regering deze compensatieregeling vorm zal geven; tot meermalen toe was Financiënminister Armand Achaibersing niet bereid om in te gaan op vragen van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: