Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize S. had bakkeljauw moksi alesi;

Recept: varken met cassave en rode bonenpasta

Ingrediënten: 500 gr. varkensvlees; 2 á 3 eetl. rode bonenpasta; 1 grote cassave; snufje ve-tsin; 1 eetl. suiker; 2 teentjes knoflook; 2 eetl. sojasaus.

Bereiding Varken met cassave en rode bonenpasta: Het varkensvlees wassen, laten uitlekken en in blokjes snijden. Marineer met de sojasaus en fijngemalen knoflook. Verhit in een wok olie en bak het vlees. Als het al wat doorbakken is de rode bonenpasta, de in stukjes gesneden cassave, de suiker en ve-tsin erbij doen, omscheppen en een scheutje water bij doen. Laten stoven. De rode bonenpasta heeft meestal al zout, dan hoeft u geen zout toe te voegen. 

( Bron: recept; sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!