Twee voortvluchtige nep-agenten aangehouden

De 53-jarige S.M en de 27-jarige buitenlander E.O zijn afgelopen vrijdag door leden van het Recherche Bijstands Team Paramaribo, RBTP, in de omgeving van ressort Munder klemgereden en aangehouden. Vervolgens werd dit duo overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname, zo bericht het korps vandaag, maandag 14 december.

Volgens het voorlopig politieonderzoek zijn deze twee mannen vermoedelijk ook betrokken geweest bij een gewapende roofoverval op maandag 30 november in de Patatawiristraat, waar zij zich voordeden als pseudo politieagenten. In deze zaak zijn twee kompanen woensdag 9 december door het RBTP aangehouden.

Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig werd op E.O. een vuistvuurwapen aangetroffen en inbeslaggenomen. Op aanwijzing van E.O. gingen de rechercheurs van Kapitale Delicten, bijgestaan door het RBTP, naar een appartementencomplex, waar de vreemdeling E.O enige tijd vertoefde. Daar werden een zwaar wapen en een kogelwerend vest aangetroffen. Het wapen en het kogelwerende vest werden vermoedelijk gebruikt tijdens de eerder gepleegde diefstallen met geweldpleging 

.In het appartement werd ook een motorfiets aangetroffen, die vermoedelijk is gebruikt bij een poging tot diefstal met geweld op zaterdag 5 december in de Tourtonnelaan. Ook deze motorfiets is in beslag genomen. S.M en E.O zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: