OW begint met uitbetaling van ‘nieuwe’ ambtenaren

“Overeenkomsten voor uitlenen van personeel”

Het ministerie van Openbare Werken heeft vrijdag contracten getekend met 5 stichtingen voor het uitlenen van personeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken gaf tijdens deze gelegenheid te kennen dat in het kader is van “public private partnerships.” Volgens de bewindsman kunnen private bedrijven waar mogelijk personeel overnemen van de overheid. Kleine onderhoudswerkzaamheden of schoonmaakwerkzaamheden kunnen bedrijven in eigen beheer doen met de juiste wet en regelgeving.

Vrijdag is ook het startsein gegeven van de uitbetaling van nieuw personeel. Het gaat om mensen die alleen een beschikking hebben en hebben gewerkt in de afgelopen maanden, maar nooit zijn betaald. Minister Nurmohamed gaf aan dat alle dossiers zijn doorgenomen. Hij benadrukte dat mensen die gewerkt hebben, betaald moeten worden.

Ambtenaren afstoten naar bedrijven

Minister Nurmohamed benadrukte wederom dat OW fysiek geen ruimte heeft om nieuwe ambtenaren op te vangen. Eveneens is er volgens de minister geen materiaal en geen werk. Daarom is OW begonnen met een project om ambtenaren over te plaatsen naar bedrijven. De mensen krijgen een kans om te werken bij de private sector. Op den duur wil de minister 2.000 van de meer dan 3.000 ambtenaren overplaatsen. Voor de omvorming zullen de bedrijven verantwoordelijk zijn. Na een jaar zullen de voorzieningen veranderen, als het natuurlijk goed loopt. De skills, de trainingen moeten de bedrijven zelf verzorgen. “Voor een jaar zijn wij garant voor de lonen”, geeft de minister te kennen. “Ik kom de mensen in feite tegemoet. Ik kan het even goed laten liggen, want dat is voorheen gebeurd. Niemand keek om naar de mensen. Maar dat is niet waarvoor wij staan. Eenieder verdient een goede toekomst. Wij zullen daar zeker richting aan geven en onze bijdrage leveren. De ambtenaren die ervoor kiezen, kunnen zelf in een nieuwe, vrije sfeer gaan werken en een goed bestaan opbouwen”, aldus de minister.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: