Nieuwe brandstofprijzen aan de pomp

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Ontwikkeling heeft per 13 december de brandstofprijzen aangepast. De consumentenprijs voor brandstof die door SOL Suriname NV wordt gedistribueerd is vastgesteld op SRD 10,85 voor een liter diesel. De prijs van  ongelode benzine zonder additieven bedraagt nu per liter SRD 11,07 en van ongelode benzine met additieven SRD 11,24.

Het ministerie geeft als reden voor de nieuwe prijs, dat per 22 september de unificatiekoers voor vreemde valuta door de Centrale Bank van Suriname is vastgesteld en ook ‘de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs van brandstof’.

Een dag nadat de unificatiekoers in werking trad werden aan de pomp bedragen gehanteerd van SRD 10,81  tot SRD 11,40 voor een liter brandstof. Medio augustus werd voor brandstof nog betaald voor een liter ongelode benzine SRD 7,46 bij SOL, SRD 7,35 bij Gow2 en bij RUBIS SRD 7,58. Voor een liter diesel moest SRD 6,97 (SOL), SRD 7,00 (Gow2) en SRD 7,03 (RUBIS) worden betaald.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: