“In deze moeilijke tijd zie je wie naast je staat en het met je meent”

“We moeten een optie creëren om aan geld te komen”, zegt Pritwy tegenover de krant. Pritwy, die zelf verschillende werkzaamheden doet om te verdienen, gaf aan dat het nu heel zwaar is geworden. De burger en zijn vrouw doen samen aan landbouw en daarnaast verkopen zij groenten voor hun deur te Welgedacht en de man zelf rijdt ook vracht voor mensen. Naast het groente verkopen, rijdt zij ook schoolbus voor de kinderen van de buurt, vertelt Pritwy. “We hebben zelf nog geen kinderen, maar proberen eerst iets op te bouwen voor onszelf. Aan een kind nu denken lijkt ook een dure grap te zijn qua zorg, voeding en kleding. Voorlopig denken we niet aan een kind. Nu lijkt alles in het leven een dure grap te zijn.” De dingen die vroeger eerste hulp waren als voeding zijn nu luxe geworden. “Je staat dagelijks met een open mond als je naar de kassa gaat voor het betalen voor de benodigdheden voor het huishouding”, benadrukt Pritwy. “Maar wij proberen het samen te overleven. Aan het eind hebben de meeste mensen ook niet zo een gelegenheid door de situatie. Al vrachtrijder merk ik dat vele relaties ook stuk zijn gegaan door de moeilijke tijden. Naar mijn mening zie je nu wie naast je staat en het met je meent in deze moeilijke tijd”, benadrukt Pritwy. 

TM

error: Kopiëren mag niet!