CEO Rudolf Elias: Staatsolie is van ons allemaal

Oliegigant begint 41ste levensjaar

Staatsolie bestaat 40 jaar. Op 13 december 1980 werd het bedrijf opgericht. In gesprek met Dagblad Suriname geeft algemeen directeur Rudolf Elias aan dat dit heugelijk moment een jaar lang gevierd zal worden. Wegens de beperkingen die het covid-19 virus met zich meebrengt, was er gisteren geen feest. Elias stelt: “Dit is een belangrijk moment, we kunnen geen mensen overslaan. Hopelijk kunnen we volgend jaar 40 jaar vieren op een manier dat Staatsolie waardig is.” De directeur stelt dat Staatsolie, 40 jaar samen met de samenleving viert. Een jaar lang worden verschillende sociale organisaties en andere instanties ondersteund.

Elias stelt dat Staatsolie van elke Surinamer is. Dit is een moment om trots te zijn, maar ook stil te staan op de grote ontwikkelingen die voor de deur staan. Elias stelde wederom dat een brede maatschappelijke discussie nodig is over hoe de inkomsten uit de offshore vondsten gebruikt zullen worden. De Staatsolie-topman bleef erbij dat er veel geld zal binnenkomen. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Elias is tot mei 2021 directeur. Hij wordt opgevolgd door Anand Jagesar als algemeen directeur.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: